Vijesti

Naslovna » Vijesti » Održana prva sjednica Partnerskog vijeća Krapinsko – zagorske županije

Održana prva sjednica Partnerskog vijeća Krapinsko – zagorske županije

Jučer je tajnica Društva sudjelovala na prvoj sjednici partnerskog vijeća Krapinsko zagorske županije.
Krapinsko-zagorska županija nastavlja s provedbom aktivnosti izrade Strategije razvoja Krapinsko-zagorske županije te je u sklopu rada na Strategiji održana prva sjednica Partnerskog vijeća Krapinsko-zagorske županije. U Zaboku, 15. veljače 2016. godine s početkom u 14.00 sati okupili su se imenovani članovi Partnerskog vijeća kako bi raspravili o tijeku izrade Strategije te imenovali predstavnike u partnersko vijeće statističke regije Kontinentalne Hrvatske.
 
Sukladno Uredbi o osnivanju, sastavu, djelokrugu i načinu rada partnerskih vijeća („Narodne novine“, broj 103/15), Partnersko vijeće je osnovano kao savjetodavno tijelo, s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini Krapinsko-zagorske županije, predlaganja strateških projekata te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i Uredbom. Članovi Partnerskog vijeća su na prvoj sjednici za predsjednika Vijeća izabrali župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, a za njegovu zamjenicu direktoricu Zagorske razvojne agencije Karolinu Barilar. Kako bi Vijeće započelo s radom, usvojen je i poslovnik o njegovom radu.
 
Vijeću je ovom prilikom prezentiran dosadašnji rad na izradi Strategije razvoja KZŽ te su predstavljeni daljnji koraci. Članovima je istaknuto da je Zagorska razvojna agencija, koja kao regionalni koordinator izrađuje Strategiju razvoja Krapinsko-zagorske županije do 2020. godine, izradila osnovnu analizu koja je prošla javne konzultacije. Javne konzultacije bile su otvorene do 8. veljače do kada je zaprimljeno 10 komentara koji će se ugraditi u Osnovnu analizu. Osnovna analiza pretpostavka je za izradu SWOT analize čiji je prijedlog također izrađen, a u naredna dva tjedna bit će i predstavljen javnosti putem javnih konzultacija. U tijeku je izrada ciljeva, prioriteta i mjera razvoja, zbog čega će biti održane radionice sa tematskim radnim skupinama koje će raspravljati o nacrtu ciljeva. Nakon izrade ciljeva potrebno je definirati 5 – 10 strateških projekata Krapinsko-zagorske županije koji će biti sastavni dio Strategije, a sukladno Smjernicama za izradu županijskih razvojnih strategija izdanih od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Nakon izrade prvih dijelova Strategije, planira se novi sastanak Partnerskog vijeća za potvrđivanje strateških uporišta, a kako bi se moglo nastaviti s daljnjim aktivnostima na strategiji. Prema hodogramu, planirano je da Strategija bude dovršena do travnja te usvojena na Županijskoj skupštini u svibnju 2016. godine.
 
Kako se paralelno provode i aktivnosti izrade Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije zatražilo je od partnerskih vijeća svih županija da imenuju svoje predstavnike u partnersko vijeće statističke regije. Partnersko vijeće statističke regije osniva se kao savjetodavno tijelo, s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini statističke regije, predlaganja strateških projekata na razini statističkih regija te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i Uredbom o osnivanju, sastavu, djelokrugu i načinu rada partnerskih vijeća. Članove partnerskog vijeća statističke regije s regionalne i lokalne razine predlažu partnerska vijeća za područje županije s područja statističke regije iz reda svojih članova.
 
Kao predstavnici Krapinsko-zagorske županije imenovani su:
 
ČLAN – Željko Kolar, ZAMJENA – Karolina Barilar kao predstavnici javnog sektora
ČLAN – Zdenko Kobeščak, ZAMJENA – Ivana Radanović kao predstavnici obrazovnog sektora i organizacija civilnog društva
ČLAN – Tihomir Premužak, ZAMJENA – Mirjana Jurman kao predstavnici gospodarstva i socijalnih partnera
ČLAN – Marko Vešligaj, ZAMJENA – Marko Kos kao predstavnici gradova i općina s područja Krapinsko-zagorske županije.
 
Sljedeća sjednica Partnerskog vijeća za područje Krapinsko-zagorske županije trebala bi biti održana u ožujku.
 
15.2.2016 (4)
Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content