Vijesti

Naslovna » Vijesti » SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA

SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA

17. ožujka 2015. godine diljem svijeta obilježava se Svjetski dan socijalnog rada, pod temom “Promicanje dostojanstva i vrijednosti naroda“.
Ovogodišnja tema u skladu je sa drugim stupom Globalnog plana za socijalni rad i socijalni razvoj, koji je donesen za razdoblje od 2012. do 2016. godine. Kroz ovu temu želi se potaknuti zajednički rad Međunarodne udruge socijalnih radnika, Međunarodnog udruženja škola socijalnog rada i Međunarodnog vijeća za socijalnu skrb. Navedene organizacije obvezale su se da će raditi zajedno kako bi utjecale na međunarodne, regionalne i lokalne politike, vladine akcijske planove, te za promicanje vrijednosti i doprinosa koje socijalni radnici čine svakodnevno diljem svijeta.
Svjetski dan socijalnog rada, već tradicionalno,  obilježit će se i diljem Hrvatske, kroz tribine i razne  radionice čiji je cilj povezivanje socijalnih radnika iz različitih područja djelatnosti, promicanje promjena, širenje socijalne pravde i poštivanja ljudskih prava korištenjem svih resursa zajednice. Tek zajedničkim radom i zalaganjem možemo doprinijeti promicanju vrijednosti i kvalitete života svakog pojedinca u našoj zajednici.
Ministarstvo socijalne politike i mladih svim socijalnim radnicima, kao i svima koji svojim radom i zalaganjem doprinose promicanju dostojanstva i vrijednosti čovjeka čestita Svjetski dan socijalnog rada. Pozivamo sve građane da se u svojoj okolini uključe, upoznaju djelokrug rada socijalnih radnika i sa njima postanu dionici pozitivnih promjena svoje zajednice.

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content