Vijesti

Naslovna » Vijesti » Redovna Godišnja Izvještajna Skupština Društva

Redovna Godišnja Izvještajna Skupština Društva

Dana 7. lipnja 2024. godine u Centru za mlade i nezavisnu kulturu u Zaboku održana je Redovna godišnja izvještajna Skupština Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije.

Voditeljica Društva je detaljno objasnila Godišnji izvještaj o radu za 2023. godinu i Financijski izvještaj za 2023. godinu. Svim prisutnim članovima i članicama objašnjeni su provedeni projekti i programi u prošloj godini, izneseni podaci o broju zaposlenih, broju volontera, edukacijama, partnerstvima i suradnjama tokom godine, te ostale informacije gdje smo aktivno sudjelovali u radu. Izvještaj je objavljen i na službenim web stranicama Društva. Skupštini je i objašnjen i prikazan i financijski izvještaj o radu za 2023. godinu. Osim usvojenih izvještaja o radu, Skupština je raspravljala i o Izmjenama i dopunama Statuta, koje se odnose na uvođenje delegata koji se biraju iz redova punoljetnih punopravnih članova i članica Društva, Predsjedništvo na sjednicama predlaže broj delegata, kojima mandat traje kao i svim ostalim članovima upravljačkih tijela, a obavezni delegati su članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora. Ostale članove predlaže Predsjedništvo na sjednici kada donosi i odluku o vremenu, datumu i dnevnom redu Skupštine. Predsjedništvo je na svojoj zadnjoj sjednici predsjedništva od 05. travnja 2024. godine predložilo osim članova predsjedništva i nadzornog odbora kojih je ukupno osam (8)  da u delegate dodamo još dva (2) aktivna člana Društva i tri (3) zamjenika ukoliko netko od članova nije u mogućnosti prisustvovati ili nedostaje broj osoba koje mogu donositi odluke. Utvrđeno je da će se u rad Skupštine uključiti 10 aktivnih delegata i još 3 zamjenika. Skupštini su predloženi svi kandidati za delegate, te su isti jednoglasno usvojeni. Pod točkom razno predsjednica Društva obavijestila je sve prisutne da je došlo do izmjene i dopune Pravilnika o radu koji je spojen sa Sistematizacijom radnih mjesta, a sukladan potrebama i ostalim mogućnostima Društva. Isti je sukladan sa Zakonom o radu. Osim navedenog predsjednica je obavijestila prisutne i o osnovanom Forumu mladih oboljelih od multiple skleroze Hrvatske, u koji mogu biti uključeni i članovi našeg društva, a svi oni koji žele mogu potražiti informacije kod nas. Isto tako predstavljen je i projekt Zaželi, te su ponovno pozvani naši članovi i članice da se uključe u projekt kao korisnici, ukoliko imaju potrebu za istim. Voditeljica Društva obavijestila je još jednom članove o Inkluzivnom dodatku te predstavila što je od dokumentacije potrebno prilikom prijave, te svakako stoje na raspolaganju ukoliko je potrebna bilo kakva pomoć.
Predsjednica je još jednom zahvalila članicama i članovima, njihovim obiteljima i asistentima na dolasku. Kako nitko od prisutnih nije imao upita pod točkom razno, svi prisutni su pozvani da nam se pridruže na kratkom domjenku nakon Skupštine.

 

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content