Vijesti

Naslovna » Vijesti » 20 godina DMSKZŽ povodom Nacionalnog dana MS-a

20 godina DMSKZŽ povodom Nacionalnog dana MS-a

Svečanost obilježavanja 20 godina Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije održana je u ponedjeljak, 26. rujna 2022. godine, u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

Pozdravne riječi uputio je i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički te zamjenik pravobraniteljice gospodin Dario Jurišić. O napretku u liječenju multiple skleroze govorio je dr. Ivan Adamec sa KBC-a Zagreb, dok je o zakonskim i praktičnim odrednicama u zdravstvenoj zaštiti govorio je predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu Ivica Belina.
Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Programu je financijsku podršku dala kompanija Biogen, a program i tisak monografije pomogli su i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Krapinsko – zagorska županija, Vetropack Straža, općine Bedekovčina, Sveti Križ Začretje, Đurmanec, Lobor i Stubičke Toplice, gradovi Zabok i Donja Stubica te tvrtke Salvus i Ljekarne Švaljek, čiji je vlasnik Teodor Švaljek posebno istaknut kao stalni podupiratelj i dugogodišnji prijatelj Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije.

Na svečanosti obilježavanja 20 godina Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije bio je i župan Željko Kolar zajedno sa zamjenicom Jasnom Petek. Župan Kolar je ovom prilikom Društvu multiple skleroze Krapinsko-zagorske dodijelio zahvalnicu koju je uručio predsjednici Društva Nadi Smrekar.

Nada Smrekar predsjednica je Društva multiple skleroze od kada je 2002. godine osnovano kao Županijska sekcija Krapinsko-zagorske županije. Osnivači su, uz tadašnju i sadašnju predsjednicu, bili Janja Vlahek, Ana Tumpa i danas pokojni Ljubica Akik i Ivica Debanić.

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije je uz ovu veliku obljetnicu dodijelilo zahvalnice svima koji su u proteklih 20 godina obnašali dužnost župana: Vlasti HubickiSonji BorovčakSiniši Hajdaš Dončiću te sadašnjem županu Željku Kolaru, kao i njegovoj zamjenici Jasni Petek, ali i mnogim drugim podupirateljima koji su pratili Društvo kroz ovih 20 godina.

U popratnom programu nastupila je Ženska vokalna grupa Kajda.

 

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content