Vijesti

Naslovna » Vijesti » KISS – Kreativne industrije, samozapošljavanje i samopouzdanje

KISS – Kreativne industrije, samozapošljavanje i samopouzdanje

projekt-kiss_590

Za koga je ovaj projekt?

Ukoliko ste nezaposlena osoba s invaliditetom ili nezaposlena mlada osoba  i imate želju naučiti više o kulturnim i kreativnim industrijama kao pokretaču gospodarstava i (samo)zapošljavanja, a pritom se želite dodatno educirati – projekt “KISS – Kreativne industrije, samozapošljavanje i samopouzdanje ” je baš za vas!

Što ovaj projekt nudi?

U okviru ovog projekta financiranog iz ESF-a u okviru OP Učinkoviti ljudski potencijali koji provodi Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije i u kojem su partneri Mreža udruga Zagor i Krapinsko-zagorska županija, priprema se  niz zanimljivih sadržaja:

1. Verificirani programi – uz plaćene putne troškove na nastavu koja će se u najvećoj mjeri odvijati u Zaboku:

a)      web dizajn (5 polaznika)

b)      modni dizajn )10 polaznika)

c)      engleski jezik A1 (10 polaznika)

d)     engleski jezik B1 (5 polaznika)

 

2. Radionice – uz plaćene putne troškove za sudionike, a odvijat će se u Zaboku:

a)      O kreativnim i kulturnim industrijama (o trendovima i mogućnostima, samozapošljavanju i poduzetništvu) – 2 radionice (30 polaznika)

b)      program pripreme na tranziciju (svladavanje  stresa i niskog samopouzdanja, uvid u vlastite potencijale, generiranje poslovnih ideja i primjeri iz stvarnog života) – 6 radionica i 2 praktikuma (30 polaznika)

Kome se javiti?

Ukoliko se već sada vidite u nekoj od navedenih aktivnosti ili jednostavno želite saznati više o projektu, možete nam se javiti izravno u Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije, Trg Dragutina Domjanića 6, 49210 Zabok, telefonom 049/221-973, mail:  dms_krapina@sdmsh.hr .

Zašto ovaj projekt?

Kulturne i kreativne industrije su aktivnosti koje imaju svoj korijen u individualnoj kreativnosti, vještini i talentu, i koje imaju potencijal za bogatstvo i kreiranje radnih mjesta kroz generaciju i eksploataciju intelektualnog vlasništva. Definirani pod-sektori su – muzeji, knjižnice i baština, umjetnost, glazba i izvedbene umjetnosti, dizajn, film,  fotografija, zanati (umjetnički i tradicijski obrti), arhitektura, računalni programi, igre i novi mediji, elektronički mediji, izdavaštvo te  oglašavanje i tržišno komuniciranje, odnosno sveukupno 45 djelatnosti.

One predstavljaju dodatni generator prihoda, ali su i glavni pokretač mnogih svjetskih ekonomija. Istovremeno, imaju izniman značaj u poticanju kulturne raznolikosti, te pozitivno utječu na kulturu općenito, na znanost, obrazovanje i razvoj cjelokupnog društva. Usko su vezane uz ekonomiju znanja, nove tehnologije i promicanje koncepta održivog razvoja.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda.

lenta-i-logotip

 

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content