Vijesti

Naslovna » Vijesti » Konferencija projekta KISS

Konferencija projekta KISS

U ponedjeljak, 15.4.2019 u Zaboku predstavljen je projekt „KISS – Kreativne industrije, samozapošljavanje i samopouzdanje“ financiran iz Europskog socijalnog fonda koji provodi naše Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije s partnerima, Krapinsko-zagorskom županijom i Mrežom udruga Zagor.
Projekt je, podsjetimo, namijenjen nezaposlenim mladim osobama i nezaposlenim osobama s invaliditetom, bez obzira da li su prijavljeni na HZZ-u, a imaju želju naučiti više o kulturnim i kreativnim industrijama kao pokretaču gospodarstava i (samo)zapošljavanja te se pritom dodatno educirati. Da su kreativne industrije područje na koje se treba fokusirati, potvrdila je na današnjoj konferenciji i zamjenica župana Jasna Petek, dok je Goran Vukmanić, predstojnik HZZ PU Krapina iznio najnovije podatke o broju nezaposlenih u županiji – krajem ožujka 2019. registrirane su 2.432 osobe, od čega je 620 mladih nezaposlenih osoba do 29 godina starosti te 163 nezaposlene osobe s invaliditetom, naglasivši kako u ukupnom broju evidentiranih nezaposlenih osobe s invaliditetom sudjeluju sa 6,7%, što je jedan od najvećih prosjeka u Republici Hrvatskoj.
O prijavitelju je govorila predsjednica Društva, Nada Smrekar, naglasivši kako je trenutno u provedbi 9 projekata većeg opsega i duljine trajanja, kojima se ispunjavaju potrebe osoba s invaliditetom, ali i drugih marginaliziranih skupina s područja cijele Krapinsko-zagorske županije.
Voditeljica i asistentice projekta Nataša, Svjetlana i Nikolina pobliže su predstavile projekt, koji sudionicima nudi nekoliko verificiranih programa – web dizajn, modni dizajn te engleski jezik razine A1 i B1. Osim toga, pripremaju se radionice o kreativnim i kulturnim industrijama (o trendovima i mogućnostima, samozapošljavanju i poduzetništvu) te program pripreme na tranziciju (svladavanje stresa i niskog samopouzdanja, uvid u vlastite potencijale, generiranje poslovnih ideja i primjeri iz stvarnog života), uz napomenu da su za sve ove aktivnosti polaznicima plaćeni putni troškovi.
O tome zašto se uključila u projekt govorila je na svom primjeru Marija, osoba oboljela od multiple skleroze, majka četvero djece, završene srednje ekonomske škole, koja ni nakon pedesetak poslanih molbi na natječaje – još uvijek nema posao te se nada da će joj nova, verificirana edukacija, pomoći da to konačno promijeni.
Dodajmo na kraju da je u pojedinim programima još ostalo mjesta, tako da se zainteresirani mogu javiti izravno u Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije, Trg Dragutina Domjanića 6, 49210 Zabok, telefonom 049/221-973, mail: dms_krapina@sdmsh.hr .

konferencija-15.4.2019 (16)

konferencija-15.4.2019 (19)

konferencija-15.4.2019 (23)

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content