Vijesti

Naslovna » Vijesti » MS vikend – Jezerčica

MS vikend – Jezerčica

Može biti slika sljedećeg: tekst

Proteklog vikenda sudjelovali smo na “MS Vikendu” u organizaciji našeg Saveza, na kojem smo raspravljali o važnim temama. Prvog dana raspravljali smo o mapiranju resursa organizacija oboljelih od MS-a za javno zagovaranje i lobiranje na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba i u zatvorenom

Drugog dana nastavili smo s raspravom o još jednoj važnoj temi – pitanju ravnomjernosti pristupu zdravstvu za oboljele. Neurolozi dr. Mario Habek i dr. Gordana Soić naglasili važnost multidisciplinarnog pristupa, jačanja cijelog sustava – od liječenja, preko rehabilitacije pa čak do radnih mjesta oboljelih. Veliki zdravstveni centri imaju mogućnost fokusiranja specijalista na MS, a u regionalnim zdravstvenim ustanovama potreban ih je veći broj, posebno neurologa.

Naša Svjetlana predstavila je glavne aktivnosti i rezultate našeg rada, a Nataša viziju daljnjeg razvoja. Jedna od tema bila je i postcovid sindrom oboljelih od MS-a, a o važnosti adherencije u liječenju govorili su dr. VanjaBašić Kes i dr. Ivan Adamec (uzimajte redovito prepisane terapije, a o nuspojavama i nekim drugim opcijama obavezno razgovarajte sa svojim liječnikom!). S Marinom Škrabalo, upraviteljicom Zaklade Solidarna raspravljali smo o filantropiji i fundraisingu, pri čemu smo i na vlastitim primjerima vidjeli kakva možemo biti donatorska i volonterska velesila kad je to potrebno, jer nas vode solidarnost, pravednost i humanost!
 
Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba i ljudi stoje

 

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content