Vijesti

Naslovna » Vijesti » OAZa 2 -Edukacija osobnih asistenata

OAZa 2 -Edukacija osobnih asistenata

OAZa 2 - boja

U sklopu projekta „OAZa 2 – Osobni Asistenti ZAgorje 2““ koji se provodi u sklopu otvorenog poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – Faza III“  financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, jučer je u Zaboku održana edukacija osobnih asistenata u svrhu unapređenja kvalitete usluge osobne asistencije. Razlog održavanja ovakvih edukacija jest velika fluktuacija osobnih asistenata tijekom trajanja projekta, pa isto tako i nesnalaženje istih u nekim životnim situacijama vezanim uz pružanje usluge osobne asistencije. Osobni asistenti su se kroz edukaciju upoznali osnovnim značajkama nenasilne komunikacije i rješavanje sukoba, ali i sa prilagodbom rada u nesvakidašnjim uvjetima. Voditelji edukacije bio je profesor psihologije i sudski vještak za psihologiju, ekspert za poslovnu psihologiju i razvoj ljudskih resursa, gospodin Boris Blažinić .

Posao osobne asistencije često je psihički zahtjevniji nego fizički. Od osobe koja ga obavlja traži psihičku stabilnost i dobre socijalne vještine, pa smo nastojali ovom edukacijom naučiti osobne asistente kako i na koji način utjecati na svoje emocije prilikom određenih situacija. Ono što je bitno da se osobni asistenti nauče, jest nositi se sa stresnim situacijama, jer oni su „produžena ruka korisniku“

Na edukaciji je sudjelovalo trinaest (13) osobnih asistenata koji su trenutno zaposleni na projektu. Daljnje ovakve edukacije očekuj se krajem godine, kako bi imali kontinuitet u podršci.

1

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content