Vijesti

Naslovna » Vijesti » OAZA – Osobni Asistenti ZAgorje

OAZA – Osobni Asistenti ZAgorje

lenta-i-logotip

Dana 3. prosinca 2018. Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije potpisalo je ugovor o financiranju projekta “OAZA – Osobni Asistenti ZAgorje” sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, male, i socijalnu politiku, a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda!

Projekt doprinosi socijalnom uključivanju i povećanju kvalitete života 13 osoba s invaliditetom na području Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije kroz omogućavanje usluge osobne asistencije u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja. Širenjem usluge osobne asistencije sprječava se institucionalizacija i pomiruje poslovni i obiteljski život te senzibilizira cjelokupna zajednica.

Vrijednost projekta je 1.624.622,00 kn, a traje 24 mjeseca.

Projekt u samoj svojoj srži primjenjuje načela jednakih mogućnosti, već po tom što su primarne ciljne skupine upravo osobe s invaliditetom kao značajna kategorija stanovništva u nepovoljnom položaju. Projektom se pruža potpora neovisnom življenju osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, u obliku osobne asistencije a čime se povećava pristupačnost socijalnim uslugama i životu zajednicu osobama s invaliditetom. Aktivnosti koje uključuje osobna asistencija, poput pomoći pri uspostavljanju i olakšavanju komunikacije, pratnja u različitim socijalnim aktivnostima, izravno doprinosi povećanju pristupačnosti sadržajima, objektima i općenito svakodnevnim obvezama osobama s multiplom sklerozom i ostalim invaliditetom.

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content