Vijesti

Naslovna » Vijesti » Obilježen Nacionalni Dan MS-a!

Obilježen Nacionalni Dan MS-a!

IMG_0657

Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije dana 26. Rujna 2013, u četvrtak, u svojim prostorijama obilježilo je Nacionalni dan multiple skleroze! Tradicija obilježavanja tog dana datira od 1979. Godine, kada je uz prisustvovanje oboljelih od multiple skleroze i neurologa iz Rijeke i Zagreba osnovano prvo „Udruženje za pomoć oboljelima od multiple skleroze i srodnih bolesti SR Hrvatske“.

Društvo kao i svake godine u sklopu ovog dana imali smo „Otvorena vrata udruge“. Pripremili smo za sve naše članove, članice, volontere, članove obitelji, donatore i sve zainteresirane događanja kroz cijeli dan. U jutarnjim satima pripremili smo skeniranje stopala za sve naše članove i članice kako bi saznali u kojem stadiju su njihova stopala, kakve ortopedske cipele/uloške trebaju nositi i td. Ovo događanje kao i mjerenje šečera u krvi i krvnog tlaka za nas je organizirala Kuća za ortopedska i druga pomagala Salvus d.o.o. iz Donje Stubice, naš dugogodišnji donator koji nas prati u svim našim aktivnostima, te mu na tome veoma zahvaljujemo! U sklopu „Otvorenih vrata udruge“ pratila nas je i Doktorica Mirjana Bakran, neurolog iz Opće bolnice Zabok, koja je odgovarala na sva pitanja naših članova, članica ali i svih zainteresiranih vezano za multiplu sklerozu! Nadamo se da su mnogi riješili svoje nedoumice! Isto tako primili smo veoma vrijednu donaciju proizvoda za naše socijalno ugrožene članove i članice. Naime, Trgovački lanac Lidl Hrvatska, njihova zaposlenica gospođa Renata Papišta predložila je našu udrugu za donaciju, u sklopu njihovog progama „Više za zajednicu“, koji je započeo u lipnju 2013. Godine, te je naša udruga četrdeset četvrta po redu koja je primila ovako vrijednu donaciju!  Hvala LIDLU!
U obilježavanju našeg dana pridružili su nam se i zamjenica župana za društvene djelatnosti gospođa Jasna Petek koja je pohvalila rad naše udruge i naglasila kako je Krapinsko – zagorska županija uvijek uz nas! Isto tako i gospođa Nevenka Gregurič, zamjenica gradonačelnika grada Zaboka, koja nam je ćak i ispričala jednu priču kojom nam je podigla raspoloženje!
Gospođa Nada Smrekar, predsjednica Društva multiple skleroze  KZŽ zahvalila je svima na dolasku, na podršci i uručila je zahvalnice onima koji su nas pratili! Zahvaljujemo se Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije i Kolačima Topolovec što su nas podržali sa proizvodima tako da smo kvalitetno mogli primiti sve naše goste!
Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije koristi Institucionalnu potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva tako da se zahvaljujući njima može kvaliteteno posvetiti obilježavanju ovakvih dan!

Obilježavanjem ovog Nacionalnog dana multiple skleroze želi se ojačati svjesnost o ovoj teškoj bolesti te odajemo priznanje svim oboljelima i onima koji na posredan naćin žive svakodnevno uz ovu bolest!

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content