Vijesti

Naslovna » Vijesti » Održana Izborna Skupština Društva

Održana Izborna Skupština Društva

Nada Smrekar i dalje predsjednica Društva multiple skleroze KZŽ

Izborno-izvještajna skupština Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije održana je u utorak, 17. travnja 2018. godine, u prostorijama KTC-a u Zaboku.

Na skupštini Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije za predsjednicu je opet izabrana Nada Smrekar, donijet je program rada za 2018. godinu te su prihvaćena izvješća za 2017.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je sjajni rad Društva multiple skleroze KZŽ, čestitala novoj-staroj predsjednici na izbpru te poželjela nastavak uspješnog rada i u narednom razdoblju. „Krapinsko-zagorska županija već niz godina prati ovu udrugu i to prvenstveno putem natječaja na koje Društvo multiple skleroze prijavljuje jako dobre projekte. Zahvaljujem vodstvu udruge te svim članicama i članovima na svemu što čine da osobe s multiplom sklerozom u našoj županiji žive kvalitetnije i bolje“ – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti jasna Petek.

Okupljene je pozdravio i načelnik Bedekovčine Darko Ban, u ime Grada Zaboka viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Martina Šarić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug te predstavnica tvrtke Salvus.

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije je dobrotvorna, humanitarna udruga osnovana radi unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti koja okuplja svoje članove i članice na čitavom području Krapinsko-zagorske županije, te kroz svoje svakodnevne aktivnosti brine o potrebama i problemima osoba oboljelih od multiple skleroze.

Društvo trenutno broji 160 članova i članica, a aktivno djeluje već šesnaestu godinu te, u odnosu na broj stanovnika, ima najveći broj članova u odnosu s ostalim županijama i Gradom Zagrebom. Kontinuirano povećanje vlastitog članstva, širenje aktivnosti na sve osobe s invaliditetom (uključujući učenike) te cjelokupnu zajednicu, velik broj zaposlenih kroz programe i projekte usmjerene jačanju organizacije, članstva, osoba s invaliditetom te inkluzija i senzibilizirana javnost rezultati su uspješnosti i prepoznatljivosti.

Društvo u ovom trenutku provodi niz projekata financiranih s nacionalne razine, kao i iz Europskog socijalnog fonda i zahvaljujući tim projektima – u mjeri koja je moguća njihovom provedbom – svojim članovima, ali i ostalim osjetljivim skupinama pruža raznovrsne usluge izvaninstitucionalne skrbi i potporu koja im je potrebna.

Samo tijekom prošle godine Društvu je odobreno 10 bespovratnih potpora kroz koje je ostvarilo i partnerstvo s 14 ostalih dionika, a 44 volontera su tijekom prošle godine ostvarili 1.240 sati volonterskog rada.

U ovoj godini Društvo je  (do sada) prijavilo 13 projekata, od kojih su 4 odobrena (po natječajima županije, gradova i općina), 1 je u fazi analize proračuna (natječaj „Socijalno uključivanje i zapošljavanje marginaliziranih skupina“ – Europski socijalni fond, u kojem je županija partner), dok su ostali u fazi evaluacije. Ističe će da će odobreni projekti omogućiti terenski iskorak i više aktivnosti osoba koje nisu u mogućnosti dolaziti u prostorije udruge.

Društvo multiple skleroze KZŽ trenutno zapošljava 34 osobe – 20 osobnih asistenata, 10 pomoćnika u nastavi, fizioterapeuta, psihologa, tajnica te koordinatorica projekata. Članovi Društva, ali i ostale osobe s invaliditetom, zahvaljujući tim programima i projektima imaju osigurane asistente, pomoćnike u nastavi, psihološku pomoć, mogućnost svakodnevnih fizikalnih terapija, potporu u jačanju samopouzdanja i stjecanja novih vještina kroz kreativne, glazbene, nutricionističke radionice, radionice vježbanja, terapijske vježbe u vodi i niz drugih.

 

 

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content