Vijesti

Naslovna » Vijesti » Održana motivacijska radionica u sklopu projekta „Samostalnost i neovisno življenje naš je cilj“

Održana motivacijska radionica u sklopu projekta „Samostalnost i neovisno življenje naš je cilj“

Dana 9. srpnja 2014. u prostorima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ispostava Zabok održana je motivacijska radionica za nezaposlene osobe kao jedna od aktivnosti projekta „Samostalnost i neovisno življenje naš je cilj“ financiranog iz natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina i Krapinsko-zagorska županija.
Cilj ove radionice senzibiliziranje je i motiviranje nezaposlenih osoba za poslove „male domaćice“ koja će pružati pomoć osobama oboljelim od multiple skleroze. Tako je na početku radionice gđa Nada Smrekar, predsjednica Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije, upoznala prisutne sudionike s aktivnostima samog projekta, zahtjevima radnog mjesta „male domaćice“ kao i sa samom bolesti te ih pozvala da se jave na natječaj koji je raspisan za radno mjesto „malo domaćice“. Nakon toga sudionici su putem vježbi i razgovora napravili samoprocjenu vlastitih sposobnosti gdje su mogli vidjeti da li bi to radno mjesto odgovaralo njihovim interesima i mogućnostima.
Projekt je kreiran s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba oboljelih od multiple skleroze, upoznavanjem sa njihovim pravima i kroz njihovu veću uključenost u život lokalne zajednice povećanje samopouzdanja te prevladavanje straha od bolesti i šoka nakon dijagnosticiranja iste. Ovim programom namjeravamo osnažiti osobe s invaliditetom, kojima je to neophodno, kroz pomoć dodijeljene osobe koje će im pomagati u svakodnevnom životu, pružajući im usluge koje one same ne mogu obavljati, a jedan od ciljeva programa jest i održavanje pokretljivosti i odgađanje invalidnosti, s ciljem očuvanja postojećeg stanja i sprječavanja daljnje progresije bolesti.

P1000979 (640x480)

 

P1000975 (640x480)

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content