Vijesti

Naslovna » Vijesti » Poziv na radionicu “Zadrugarstvo kao oblik eko-društvenog poduzetništva (osnivanje i vođenje zadruga)“

Poziv na radionicu “Zadrugarstvo kao oblik eko-društvenog poduzetništva (osnivanje i vođenje zadruga)“

Program JAKO poziva vas na poludnevnu radionicu pod nazivom “Zadrugarstvo kao oblik eko-društvenog poduzetništva (osnivanje i vođenje zadruga)”, koja će se održati u ponedjeljak, 23. ožujka 2015. godine u Zaboku, u prostorijama Društva multiple skleroze Krapinsko–zagorske županije, Trg Dragutina Domjanića 6. Radionica će se održati u terminu od 16:30 do 20:30 sati.

Radionica je namijenjena svima koji razmatraju načine kako da svoje ideje, kompetencije i ostale resurse koje posjeduju, ponude na tržištu u vidu specifičnog/ih proizvoda ili usluga te tako sebi i drugima omoguće stjecanje financijske neovisnosti. Pritom je manje važno jeste li se dosad susreli s konceptom zadruge kao mogućeg pravnog oblika poslovne organizacije, kojeg ste spola i starosti te jeste li fizička ili predstavljate neku pravnu osobu.

Kao što sam pojam „zadruga“ govori, koncept nudi mogućnost gospodarskog udruživanja više osoba te kao takav traži suradnju, uzajamnost i solidarnost među njima, no istovremeno nudi podjelu troškova, odgovornosti i obaveza. Društvenim poduzećem možemo nazvati ono poduzeće koje je u vlasništvu svojih zaposlenika i/ili članova lokalne zajednice, vođeno podjednako društvenim kao i komercijalnim ciljevima, a upravljano zajednički na demokratskim načelima.

Osim pojma i koncepta zadruge prema hrvatskom Zakonu o zadrugama, radionica će pružiti uvid u prava i obveze zadrugara i zaposlenika, posebna načela i vrijednosti zadružnog poduzetništva, kao i mogućnosti iskorištavanja poticaja za (samo)zapošljavanje u zadrugama putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sve zainteresirane molimo da se prijave putem e-maila zagor@programjako.info (s podacima ime i prezime, organizacija i broj mobitela ili telefon) ili prijavnog obrasca na http://programjako.info najkasnije do 19.03.2015. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen na 20.

Program JAKO (www.programjako.info) dio je Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg provodi i financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content