Vijesti

Naslovna » Vijesti » Održana 5. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije

Održana 5. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije

 

 

PVTRDana 22. 11. 2013., u Maloj dvorani POU Krapina održana je 5. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije.

Nakon pozdravnih i uvodnih riječi predsjednice Mirjane Jurman o značaju PVTR za razvoj ljudskih potencijala na lokalnoj razini, prisutnima su se obratili gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i zamjenica Župana Jasna Petek. Istaknuli su važnost partnerskog pristupa, te mogućnostima koje smo dobili pristupanjem EU u korištenju ESF.

U nastavku Skupštine predstavljanjen je projekt ”Lokalna partnerstva – mogućnosti za otključavanje lokalnog talenta” koji se provodi u sklopu darovnice Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2013, IPA IV komponenta. Opći cilj projekta je poboljšanje zapošljivosti u lokalnim sredinama KZŽ i doprinos ciljevima politike zapošljavanja. Specifični cilj je pružanje potpore funkcioniranju lokalnog partnerstva za zapošljavanje i razvoj novih strateških ciljeva za razdoblje 2014-2020. Provođenjem aktivnosti projekta PVTR KZŽ i njihovi članovi dobiti će stručnu pomoću redizajniranju Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ i Akcijskog plana imajući u vidu lokalne potrebe u vezi s ciljevima politike EU, nacionalnim i regionalnim razvojem ljudskih potencijala. Lokalnim dionicima će se osigurati stručno vođenje u razvoju projektnih ideja u skladu s IPA/ESF smjernicama za financiranje i pružiti će im se znanja o strateškom planiranju.

U Upravni odbor Partnerskog vijeća za tržište rada članovi Skupštine izabrali su Mirjanu Jurman za predsjednicu, Anđelka Ferek Jambrek za zamjenika predsjednice, te članove Davor Pleško, Vid Šanjug, Ivica Rozijan, Ivana Radanović i Helena Matuša za iduće četverogodišnje razdoblje.

Članovi Skupštine za tajnicu Tajništva čije je sjedište osnovano u Zagorskoj razvojnoj agenciji d.o.o., potvrdili su prijedlog predsjednice za imenovanje Silvije Malogorski, te za članove Tajništva Mirelu Obadić (HZZ PU Krapina) i Ivanu Šalković (KZŽ).

Jednoglasno su primljeni novi članovi PVTR: Društvo multiple skleroze KZŽ, te Gradovi Klanjec, Pregrada, Zabok i Zlatar.

Na kraju je još jednom istaknuta važnost lokalnih partnerstva koja su postala ključni pokretač lokalnog razvoja, a o nama samima ovisi koliko ćemo se pripremiti za korištenje sredstava ESF za poticanje zapošljavanja i zapošljivosti, a time i konkurentnosti gospodarstva.

Svojim aktivnim radom opravdat ćemo povjerenje svih članova i članica!

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content