Vijesti

Naslovna » Vijesti » Program sa srednjim školama Bedekovčina i Pregrada

Program sa srednjim školama Bedekovčina i Pregrada

Putem suradnje sa srednjoškolskim ustanovama  i podizanja svijesti o mogućnostima i potrebama osoba s invaliditetom u  zajednici želimo ojačati znanje i potaknuti razumijevanje za osobe s invaliditetom.
 
Surađivali smo sa Srednjim školama Pregrada i Bedekovčina, smjer fizioterapeut, kako bismo djeci prikazali koliko je važna rehabilitacija osoba oboljelih od multiple skleroze, te kako pristupiti istoj. Održana su dva predavanja sa temom Rehabilitacija osoba oboljelih od multiple skleroze u svakoj od škola. O samim terapijskim postupcima pričala je dr. fizijatar Nada Jačmenica, a o pristupu iz prakse, kao i o terapijama u Društvu multiple skleroze KZŽ pričala je naša fizioterapeutkinja Nikolina Balaban. Tijekom naših posjeta pričali smo i o multipli sklerozi općenito, o čemu je pričala neurologinja iz Opće bolnice Zabok, Gordana Soić, a o organizacijama civilnog društva i projektu u sklopu kojeg se provode navedena predavanja pričala je Svjetlana Pripeljaš, voditeljica Društva.
 
Program RES 2  traje još dvije godine, te ćemo svake godine odlaziti u navedene odgojno obrazovne ustanove i djeci trećih razreda pričati o osobama oboljelim od multiple skleroze, o multipli sklerozi i općeniti organizacijama civilnog društva, kako bismo što više senzibilizirali djecu o njihovim potrebama.
Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content