Vijesti

Naslovna » Vijesti » Terapija ultrazvukom po Seltzeru

Terapija ultrazvukom po Seltzeru

Poštovani i dragi članovi i članice!

Društvo je u sklopu trogodišnjeg programa “Samostalnost i neovisno življenje naš je cilj” financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih počelo sa provođenjem terapije ultrazvukom po Seltzeru. Na ultrazvuku će raditi educiranja fizioterapeutkinja, koja će ujedno i provoditi masaže i vježbe.
Rehabilitacija zauzima visoko mjesto u liječenju multiple skleroze. Jedna od metoda koja se već više godina promjenjuje u liječenju oboljelih od MS je liječenje ultrazvukom prema Hansu Seltzeru, koji je nakon dugogodišnjeg proučavanja bolesti, 1969. godine u Stockholmu iznio svoju teoriju i način liječenja.

Metoda ultrazvuka po Seltzeru sastoji se od označavanja dviju zona:

  • područje vrata (vrat, ramena i najvažnija zona ždrijelnog limfnog prstena)-15 minuta MLD-a i 2 minute ultrazvuka (0,2 W/cm2)
  • područje paravertebralne muskulature grudnog i slabinskog djela kralješnice-30 minuta MLD-a i 2 minute ultrazvuka (0,2 W/cm2)

Primjena ultrazvuka i manualne limfne drenaže primjenjuje se naizmjenično na spomenutim područjima svaki drugi dan.

Program ultrazvuka po Seltzeru se provodi u programu od 24 dolazaka. U prvih nekoliko godina se program treba provoditi 2 puta godišnje, a poslije ovisno o stanju, jednom do dva puta godišnje. Takav pristup je pokazao veoma dobre rezultate i preporučljivo je da ga svi oboljeli od multiple skleroze redovito provode. Na žalost putem redovne zdravstvene zaštite osobe oboljele od multiple skleroze dobe odobrenje na 14 dana rehabilitacije, a ostale liste čekanja su velike pa gotovo nikada ne obave terapiju do kraja. Zato svim članovima i članicama želimo omogućiti da terapiju kvalitetno provedu do kraja.

Molimo sve zainteresirane da se naruče na brojeve telefona društva ili mobitel predsjednice ili tajnice, kako bismo izbjegli duža čekanja.

3.10.2014 (1) (480x640)

 

3.10.2014 (2) (640x480)

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content