Vijesti

Naslovna » Vijesti » Timski sastanak zaposlenika – OA

Timski sastanak zaposlenika – OA

8-9-2016-zabok-14-640x480U prostorijama Društva održali smo još jedan u nizu timskih sastanaka po projektu “Osobni asistent – ruka ka neovisnom življenju” kojeg Društvo provodi u partnerstvu sa Udrugom invalida Donja Stubica i Društvo multiple skleroze Varaždinske županije. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a voditeljica projekta je Svjetlana Pripeljaš.

 

 

 

Na sastanku se najviše raspravljalo o nastavku ovog projekta iz razloga što svi postojeći osobni asistenti imaju ugovor do 28.10.2016. te na žalost natječaja za produženje ovog projekta još uvijek nema, iako je najavljen za drugi kvartal ove godine, pa nismo mogli sa sigurnošću reći da li će korisnici ostali bez za sada pružene usluge, ali sve upućuje na to. Dakako na nama udrugama je velika odgovornost, jer mi smo ti koji mogamo objasniti osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta da postoji mogućnost da će izgubiti osobne asistente i da još uvijek nemamo saznanje kada bi se mogla usluga nastaviti. Informacije koje dobivamo iz HZZ-a nisu obećavajuće, a Ministarstvo socijalne politike i mladih se još uvijek nije oglasio.

8-9-2016-zabok-3-640x480Na sastanku je koordinatorica osobnih asistenata Nada Smrekar sve obavijestila o problemima, zaposlenici su potpisali platne liste i predali izvještaje o radu za mjesec kolovoz.

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content