Vijesti

Naslovna » Vijesti » Tribina “Radna prava u organizacijama civilnog društva”

Tribina “Radna prava u organizacijama civilnog društva”

 

Program JAKO, Savjet za razvoj civilnoga društva KZŽ i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ pozivaju vas na javnu tribinu “Radna prava u organizacijama civilnog društva” koja će se održati 09.03.2015. godine u Srednjoj školi Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 6 u 17,00 sati.

Cilj tribine je predstaviti rezultate istraživanja vezanih uz radna prava osoba zaposlenih u organizacijama civilnoga društva, mogućnosti poboljšanja statusa zaposlenih u udrugama, te preporuke udrugama ali i jedinicama lokalne i regionalne samouprave.
Program:
17,00-17,10- Uvod u javnu tribinu
17,10-17,20- Rezultati istraživanja Rodna ravnopravnost u vrednovanju rada i zadovoljstva radom u organizacijama civilnog društva, Gabrijela Ivanov (K-Zona)
17,20-17,30- Rezultati istraživanja “Radnička prava osoba zaposlenih u udrugama”, Ivana Radanović, Mreža udruga Zagor, Program JAKO
17,30-17,40- Ženski aktivizam i radnička prava, Tajana Broz, CESI, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ
17,40-17,50- Udruge i outsourcing javnih usluga, Mario Kikaš, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID)
17,50-18,00- Sindikalni potencijal u udrugama, Siniša Miličić, Regionalni industrijski sindikat
Moderator javne tribine je Igor Roginek, voditelj Programa JAKO (Autonomni centar – ACT).

Udruge koje zapošljavaju profesionalce/ke nalaze se pred izazovom financiranja plaća zaposlenika/ca kroz projekte i programe udruga. Prema Zakonu o radu svaki radnik/ca ima pravo na zaštitu života, zdravlja i privatnosti, obrazovanje i osposobljavanje te druga prava utvrđena Zakonom. Također, udruge rade zbog višeg cilja, dobrobiti zajednice, rade i ulažu mnogo više u svoje udruge, a još uvijek udruge nemaju financijskih sredstava za isplatu prekovremenih radnih sati, poticaja i drugih prava, a ista financijska sredstva se ne mogu koristiti iz javnih izvora. Da li se udruge zbog postizanja općeg dobra trebaju odreći radničkih prava i tko uopće štiti radnička prava osoba zaposlenih u udrugama? Mogu li i žele li udruge djelovati sindikalno? Jesu li udruge konkurencija javnom sektoru? Ugrožava li volonterski rad i potplaćenost radnika/ca u udrugama radnička prava u javnom sektoru?
Sve zainteresirane molimo da se prijave putem e-maila zagor@programjako.info (s podacima ime i prezime, organizacija i broj mobitela ili telefon) ili prijavnog obrasca najkasnije do 07.03.2015.

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content