Vijesti

Naslovna » Vijesti » 28. Simpozij osoba s invaliditetom SOIH-a

28. Simpozij osoba s invaliditetom SOIH-a

Predsjednica našeg Društva, gospođa Nada Smrekar sudjeluje na 28. simpozij osoba s invaliditetom SOIH-a, koji ove godine ima izuzetno bogat sadržaj.
Simpozij je bila prigoda za zahvalu Anki Slonjšak, dosadašnjoj pravobraniteljici za osobe s invaliditetom, za dugogodišnji rad i borbu za prava svih osoba s invaliditetom. Prisutnim sudionicima obratio se riječima podrške i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ujedno i pokrovitelj ovog skupa, kojem je i Predsjednica SOIH-a gospođa Marica Mirić zahvalila što je primio predstavnike društava multiple skleroze s područja cijele Hrvatske i u ugodnoj atmosferi održao važan sastanak.
Od brojnih tema koje su na rasporedu danas i sutra izdvajamo one o iskustvima i izazovima osobne asistencije u Sloveniji, potom novitete vezane uz Zakon o povlasticama u prometu te Uredbu o metodologijama vještačenja, a raspravljat će se – između ostaloga – i o dostupnosti zdravstvene skrbi osobama s invaliditetom te načinima ostvarivanja prava u sustavu socijalne skrbi.
Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content