Vijesti

Naslovna » Vijesti » Dvodnevna radionica na temu planiranja županijskih socijalnih usluga

Dvodnevna radionica na temu planiranja županijskih socijalnih usluga

Dana 05. i 06. lipnja 2013. godine, tajnica Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije gospođa Svjetlana Pripeljaš prisustvovala je dvodnevnoj radionici na temu procjene socijalnog planiranja, analize županijske socijalne politike i planiranja budućih aktivnosti u prostorijama Krapinsko-zagorske županije.

Radionica je dio projekta “Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga” čiji je glavni partner Ministarstvo socijalne politike i mladih, a koji se provodi uz financijsku potporu IV. komponente IPA “Razvoj ljudskih potencijala”. Krajnji cilj ovog projekta je povećati socijalno uključivanje korisnika prava i usluga u sustavu socijalne skrbi. Sam projekt traje 22 mjeseca, a sastoji se od dvije komponente. Prva obuhvaća unapređenje planiranja socijalnih usluga na razini županija, a druga proces transformacije i deinstitucionalizacije u ustanovama socijalne skrbi putem unutrašnjeg preustroja domova socijalne skrbi. Svrha ovog projekta je pružiti podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga unapređenjem procesa socijalnog planiranja i transformacije ustanova.

Ovoj dvodnevnoj radionici uz članove Glavne radne skupine – Tajnica Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije, predstavnike centara za socijalnu skrb, domova socijalne skrbi, županijske organizacije Crvenoga križa, Obiteljskog centra KZŽ, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zdravstvenih ustanova i Županije te članova projektnog tima za planiranje županijskih socijalnih usluga prisustvovala je i zamjenica župana Jasna Petek. “Pozdravljam ove radionice jer one predstavljaju pravi put prema kvalitetnoj socijalnoj politici. Temelj takve politike je uočavanje potreba i snimanje stanja na terenu koji vodi ka izradi kvalitetnijeg socijalnog planiranja.” naglasila je zamjenica župana Jasna Petek.

Juergen Becker i Lana Načinović, članovi projektnog tima za planiranje socijalnih usluga, voditelji su ove radionice na čijem su dnevnom redu bile rasprave o Nacrtu Izvješća o procjeni planiranja socijalnih usluga te Nacrtu Izvješća o analizi županijske socijalne politike, ali i rasprave o metodologiji za izradu Akcijskog plana i Plana socijalnih usluga, Nacrtu plana socijalnih usluga od 2014. – 2016. te naposljetku o glavnim problemima i prioritetima, rasprava i dogovor o nacrtu mjera i aktivnosti za Akcijski plan za 2014. godinu te rasprava o mogućim financijskim sredstvima za 2014. godinu.

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content