Katalog prava

Naslovna » Katalog prava » Povlastica pri vožnji vlakom ili brodom

Povlastica pri vožnji vlakom ili brodom

Povlasticu pri vožnji vlakom ili brodom odnosno popust od 75% na punu vrijednost vozne karte te besplatnu voznu kartu za pratnju ukoliko je pratnja zdrava osoba, mogu ostvariti osobe s tjelesnim oštećenjem ukupnog postotka od najmanje 70% oštećenja isključivo donjih ekstremiteta.

 

Povlastica se odnosi četiri putovanja u odlasku i povratku na godinu uz 75% popusta od redovite prijevozne cijene u 1. ili 2. razredu putničkog i brzog vlaka, a izdana objava vrijedi 60 dana za oba smjera. Osnova za popust: objava za povlašteni prijevoz željeznicom i brodom za osobe s invaliditetom, koju pribavlja i ispostavlja županijski Ured državne uprave. Osobe s područja Grada Zagreba ovu povlasticu ostvaruju u Gradskom uredu za socijalnu  zaštitu i osobe s invaliditetom, Odjel za zaštitu osoba s invaliditetom na Trgu Stjepana Radića 1, soba 236, II kat, tel. 01/6101236, a osobe s područja izvan Grada Zagreba pri nadležnom Županijskom uredu.

 

Za ostvarenje povlastice potrebno je dostaviti presliku Rješenja o tjelesnom oštećenju (ako ih postoji više – onda sva), presliku osobne iskaznice te OIB. Pratnja treba u navedeni ured doći osobno prilikom podnašanja prvog zahtjeva te ponijeti presliku osobne iskaznice i OIB.

Podijeli:

Pretraži

Skip to content