Vijesti

Naslovna » Vijesti » Monografija za 20 godina postojanja Društva

Monografija za 20 godina postojanja Društva

DMS monografija webJoš davne 1999. godine razmišljalo se o osnivanju Županijske sekcije Krapinsko-zagorske županije oboljelih od multiple skleroze, ali to je ostvareno tek 2002. godine. Tadašnja predsjednica Regionalne sekcije Zagreb, gospođa Danica Eškić, željela je okupiti članove koji bi vodili Županijsku sekciju Krapinsko-zagorske županije kako bi osobe oboljele od multiple skleroze s ovog područja imale gdje pokucati na vrata kada bi zatrebale bilo kakvu vrstu pomoći. Uspjela je okupiti zainteresirane osobe oboljele od multiple skleroze još 2000. godine i za glavni kontakt tada je postavljena gospođa Ljubica Akik. Udruga nije zaživjela skroz do 2002. godine.

Dana 9. listopada 2002. godine održana je osnivačka skupština Županijske sekcije Krapinsko-zagorske županije, a osnivači su bili Nada Smrekar, koja je ujedno izabrana za predsjednicu, Janja Vlahek, Ana Tumpa i, nažalost, sada pokojni Ivica Debanić i Ljubica Akik. Dana 18. listopada 2002. godine Društvo (tada sekcija) dobilo je pravni status.

Sada nakon 20 godina od osnivanja izradili smo monografiju koja je presjek svih ovih godina truda i zalaganja kako bi osobe oboljele od multiple skleroze s područja Krapinsko – zagorske županije imale vrata na koja mogu stalno pokucati kada im treba bilo kakav savjet, informacija, pomoć, osmijeh i druženje.

Iznimno smo ponosni što je izradu monografije financijsku podršku dala i kompanija Biogen putem dodijeljenih bespovratnih sredstava. Također, financijski su pomogli i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, tvrtka Salvus iz Donje Stubice, Krapinsko – zagorska županija, Ljekarne Švaljek, Vetropack straža, Općine Bedekovčina, Sveti Križ Začretje, Đurmanec, Lobor i Stubičke Toplice, te Gradovi Zabok i Donja Stubica.

Hvala im na tome!

DMS monografija web

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content