Vijesti

Naslovna » Vijesti » Oaza 2 – završna konferencija

Oaza 2 – završna konferencija

U petak, 09. rujna 2022. godine u Zaboku je održana završna konferencija projekta OAZA 2 – Osobni Asistenti ZAgorje 2.

Projekt „OAZA 2 – Osobni Asistenti ZAgorje 2“ provodi Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije, a isti je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Primarno je namijenjen osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kojima je potrebna pomoć druge osobe.

 

U okviru projekta koji traje do 12. siječnja 2021. godine, a završava 12. rujna 2022. godine, Društvo osigurava uslugu osobne asistencije za ukupno 13 osoba s invaliditetom na području Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije. Uslugom se povećava kvaliteta života i doprinosi se socijalnom uključivanju osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Na konferenciji je predstavljena analiza provedenog upitnika među osobnim asistentima, te rezultati projekta kroz razdoblje provedbe prethodnih 20 mjeseci.

Upitnik je kreiran u svrhu dobivanja povratnih informacija o radnom mjestu osobnih asistenata, te možemo sa zadovoljstvom reći da su osobni asistenti zadovoljni radom, komunikacijom sa korisnikom, kao i sa Društvom koje je poslodavac. Ono što nas nije iznenadilo jest to što su pokazali nezadovoljstvo sa plaćom, ali isto je razumljivo jer se ista nije mijenjala kroz sve ove godine provedbe usluge na terenu, pa se nadamo da će se to kroz naredno razdoblje promijeniti, ako prije ne, po donošenju Zakona o osobnoj asistenciji.

Na konferenciji su prisustvovali osobni asistenti sa korisnicima, te ostala šira javnost koji su htjeli saznati više o samom projektu i usluzi, te na koji način se uključiti u pružanje usluge u narednom razdoblju. Raduje nas što usluga osobne asistencije za uključene korisnike sa završetkom ovog projekta nije stala jer smo nastavili istu sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te se nadamo da će i dalje biti ovako kvalitetna kao i do sada.

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content