Vijesti

Naslovna » Vijesti » Potpisivanje dodatka ugovoru u okviru operacije “Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom

Potpisivanje dodatka ugovoru u okviru operacije “Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom

U prostorijama hotela Panorama u Zagrebu predstavnice Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije prisustvovale su potpisivanju dodatka ugovora u okviru operacija „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. Europskog socijalnog fonda.

U sklopu ovoe operacije Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije zajedno sa partnerima Društvom multiple skleroze Varaždinske županije i Udrugom invalida Donja Stubica provodi projekt “Osobni asistent – ruka ka neovisnom življenju” u sklopu kojeg pruža uslugu osobne asistencije za ukupno 9 korisnika.

image-0.02.01.65c6daa241e361212444be521afd867907095ef3f672db8205e2d31c4c741aac-V

 

 

 

 

 

 

Predsjednica Društva i koordinatorica osobnih asistenata

 

Dr.sc Nada Šikić, ministrica MRMS

Identificirajući probleme u provedbi ugovora, a uzimajući u obzir važnost navedenih operacija za krajnje korisnike koji predstavljaju najosjetljivije skupine društva, njihove osobne asistente i velik broj udruga uključenih u provedbu, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. donijelo je uputu o povećanju iznosa predujma koji će se isplatiti Korisnicima operacija sa 30 % na 60 % ukupne vrijednosti projekta.

Katarina Ivanković Knežević, pomoćnica ministrice MRMS

Prilikom potpisivanja, ministrica rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Nada Šikić ponovno je istaknula važnost pružanja potpore socijalno osjetljivim skupinama koje se nalaze u nepovoljnom položaju u pristupu zapošljavanju, te razvoju socijalnih usluga u zajednici koje doprinose boljoj zapošljivosti i poboljšanju kvalitete života. Jednako tako ministrica Šikić naglasila je važnost dobrog i jasnog planiranja natječaja koji se provode u okviru Europskog socijalnog fonda, ali i svih ostalih javnih natječaja koji moraju biti transparentni i jasni, s unaprijed definiranim kriterijima. Također je naglasila potrebu bolje i brže evaluacije natječaja, a posebno se osvrnula na kašnjenja u provedbi natječaja, od strane za to zaduženih državnih tijela, koja su mnoge korisnike bespovratnih sredstava dovela u nezavidnu situaciju, te istakla da se samo poboljšanjem i ubrzanjem procedura, te boljom organizacijom svih resursa može uspješno koristiti EU sredstava.

Ante Babić, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content