Vijesti

Naslovna » Vijesti » POZIV na okrugli stol «Osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici »

POZIV na okrugli stol «Osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici »

Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom, odnosno predstavnicima svih udruga osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije organizira okrugli stol povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji će se održati dana 02. prosinca (ponedjeljak) 2013.godine u 12,00 sati u Galeriji Grada Zaboka u Zaboku, Zivtov trg 10..

Tom prilikom će udruge osoba s invaliditetom predstaviti svoj rad i napore koje ulažu da bi svojim članovima poboljšale kvalitetu življenju i omogućile socijalnu integraciju. Iako su u Republici Hrvatskoj osigurani zakonski preduvjeti za promicanje i poštivanje ljudskih prava osoba s invaliditetom, kao i njihova uključenost i stvaranje jednakih mogućnosti života u zajednici, još uvijek nam predstoji niz aktivnosti u lokalnoj zajednici kako bi se otklonile građevinske prepreke, proširila mreža i dostupnost socijalnih usluga i općenito poboljšala kvaliteta života, a oni prihvatili kao ravnopravni partneri na svim područjima društva.

Cilj okruglog stola je upoznati i senzibilizirati lokalnu zajednicu sa potrebama osoba s invaliditetom te unaprijediti suradnju između predstavnika lokalne vlasti i nevladinih organizacija. U tom smjeru, na okruglom stolu trebali bi sudjelovati svi – od pojedinca, lokalne zajednice do regionalne samouprave.

 

Stoga Vas pozivamo da se odazovete i doprinesete poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom u našoj županiji.

Izvor: KZŽ
Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content