Vijesti

Naslovna » Vijesti » Projekt “Nevidljivi ljudi”

Projekt “Nevidljivi ljudi”

Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije krenulo je sa provođenjem projekta “Nevidljivi ljudi” kojeg financira Grad Zabok. Osnovna bit projekta jest senzibiliziranje javnosti i podizanje kvalitete života osoba oboljelih od multiple skleroze kroz radionice i predstavljanje samih osoba i njihovih iskustava u video spotu i kroz bilten. To ćemo postići kroz radionice, kako bi sami članovi i članice mogli izraziti svoje viđenje bolesti.

Osnovni ciljevi projekta jesu:

  • Osvješćivanje šire zajednice o problemu sve ranijeg oboljenja od multiple sklezore na području Krapinsko-zagorske županije.
  • Educiranjem poticati građane i građanke na toleranciju, razumijevanje i kvalitetnom pristupu prema oboljelima od multiple skleroze.

Ciljane skupine projekta su oboljeli od multiple skleroze, te članovi njihovih obitelji.  Utjecaj programa na osobe oboljele od multiple skleroze je dugoročno doprinjeti njihovom osobnom razvoju i samostalniji život. Bolja upoznatost krajnjih korisnika o samoj multipli sklerozi, veća uključenost njih samih u rad i praćenje poštivanja Zakona u lokalnim sredinama, manja diskriminacija osoba s invaliditetom, veća suradnja sa lokalnom upravom i samoupravom, uspostava bolje suradnje u rješavanju svih problema koji se odnose na što dostojanstveni život osoba s invaliditetom.

Voditeljica projekta je Nada Smrekar, a izvoditeljice na projektu su Svjetlana Pripeljaš i Žaklina Vukić. Vrijednost projekta jest 7.000,00 kn.

Danas je u prostorijama Društva održana prva radionica u kojoj su pristni članovi i članice, zajedno sa svojim asistentima kreirali bilten koji ćemo tiskati i diseminirati u sve važne dionike za osobe oboljele od multiple skleroze.

9.6.2016-kreiranje biltena (1) (640x480)

9.6.2016-kreiranje biltena (2) (640x480)

9.6.2016-kreiranje biltena (5) (640x480)

9.6.2016-kreiranje biltena (6) (640x480)

9.6.2016-kreiranje biltena (8) (640x480)

 

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content