Vijesti

Naslovna » Vijesti » Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije je obilježilo Svjetski dan zdravlja u sklopu programa Samostalnost i neovisno življenje kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a u suradnji sa Kućom za ortopedska i druga pomagala Salvus d.o.o.. U prostorijama Društva organizirano je predavanje fizijatrice na temu „Vratobolja i cervikalni sindrom kojeg je predavala fizijatrica Nada Jačmenica iz Krapinskih toplica. Nakon predavanja organizirano je i mjerenje šečera u krvi i krvnog tlaka za članove i članice Društva.

U sklopu programa obilježavaju se razni važni datumi, ali i provode mnoge socijalne usluge za potrebe naših članova i članica, ali i za članove njihovih obitelji (savjetovališta sa socijalnom radnicom, psihološke radionice, kreativne radionice, predavanja neurologa, urologa i ginekologa). Na programu je zaposlena fizioterapeutkinja koja svaki dan u radnom vremenu od 7:00 do 15:00 sati obavlja besplatne masaže za naše članove/ice, terapiju ultrazvukom po Seltzeru i terapiju TENS uređajem. Isto tako zaposlena je jedna mala domaćica koja svakodnevno obilazi tri korisnika u njihove domove i pomaže im u čišćenju i održavanju kuće, okućnice, u nabavci namirnica i u svemu onome što oni sami nisu u mogućnosti učiniti.

Hvala kući za ortopedska i druga pomagala Salvus d.o.o. na potpori, te Ministarstvu socijalne politike i mladih na financiranju druge godine programa.

6.4.2016 (11) (640x480)

6.4.2016 (26) (640x480)

IMG_3743 (640x480)

IMG_3755 (640x480)

IMG_3758 (640x480)

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content