Vijesti

Naslovna » Vijesti » Svjetski MS Dan

Svjetski MS Dan

Dana 28. svibnja 2014. godine obilježava se Svjetski MS Dan. Svjetski MS dan osnovan je 2009. godine, od strane Međunarodne federacije multiple skleroze (MSIF) i zemalja članica MS-a kao jedina globalna kampanja koja zajedno radi na podizanju svijesti o MS-u, kako bi pružio javnosti informacije o MS-u ali i o tome kako on utjeće na živote više od 2 milijuna ljudi širom svijeta. Do danas, Svjetski MS dan dostiže razinu uspjeha u više od 67 zemalja širom svijeta, te svake godine i dalje raste.

Više o tome možete pogledati na http://worldmsday.msif.org/.

Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije također se je pridružio obilježavanju ovog važnog dana. Jučer su predsjednica i tajnica prisustvovale obilježavanju Svjetskog dana MS-a na nacionalnoj razini u organizaciji Saveza društava multiple skleroze Hrvatske. U Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog Autokluba održalo se predstavljanje brošure „Poremećaji mokraćnog i reproduktivnog sustava u bolesnika s multiplom sklerozom“ uz pomoć Prof.dr. Vanje Bašić-Kes. Ista će biti dostupna svim osobama oboljelim od multiple skleroze RH, dostavom na kućnu adresu.

IMG_1491 (640x480)

A danas,  29. svibnja,  u prostorijama Društva u Zaboku, organizirali smo za naše članove i članice u suradnji sa ortopedskom kućom Salvus d.o.o. predavanje na temu “Osteoporoza”. Predavač/ica je bila dr. fizijatar Nada Jačmenica.

IMG_1565 (640x480)  IMG_1561 (640x480)

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content