Vijesti

Naslovna » Vijesti » Volonter/ka godine – glasujte za kandidatkinju po svom izboru

Volonter/ka godine – glasujte za kandidatkinju po svom izboru

Krapinsko-zagorska županija i Volonterski centar VolontirAJMO objavili su dana 29. veljače 2016. godine po prvi puta Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Županijskog priznanja “VOLONTER/KA GODINE” za 2015. godinu.

 Županijsko priznanje dodjeljuje se u dvije kategorije: mladi 15-30 godina i odrasli 31+ godina, a na ovaj Javni poziv pristigle su ukupno 4 prijave: 3 u kategoriji mladi i 1 prijava u kategoriji odrasli.

Odlukom Župana imenovano je Povjerenstvo za dodjelu Županijskog priznanja „VOLONTER/KA GODINE“ za 2015. godinu koje je po otvaranje pristiglih prijava zaključilo da sve pristigle prijave udovoljavaju uvjetima Javnog poziva i da se upućuju u drugi uži krugu izbora u kojem građani elektronskim putem glasaju za kandidata/kandidatkinja po svom izboru.

Ovaj postupak ovaj puta primjenjuje se samo za kategoriju mladi 15-30 godina, obzirom da je u kategoriji odrasli 31+ godina samo 1 kandidat – Zdenko Babić.

Zdenko Babić

KATEGORIJA: ODRASLI 31+ GODINA

Zanimanje: Medicinski tehničar 

Datum rođenja: 24. ožujka 1974. 

Predlagatelj: Gradsko društvo Crvenog križa Krapina 

Volontersko iskustvo:

Interventni tim Hrvatskog Crvenog križa
Spasilačka služba Hrvatskog Crvenog križa
Županijski interventni tim i Gradski interventni tim Grada Krapine

Volonterske aktivnosti: U području prve pomoći, spasilačkog kluba, zaštite i spašavanja i osiguranja natjecanja ili događanja (pomoć u poplavama u Letovaniću i okolici kao član Interventvnog tima HCK, sudac na gradskom natjecanju prve pomoći GDCK Krapina, vježba Interventne jedinice Spasilačke službe HCK, gost promatrač na nacionalnoj vježbi Austrijskog Crvenog križa, osiguranje spasilačke vježbe Spasilačke postaje Jarun, osiguranje Sportskih igara učenika Krapinsko- zagorske županije, sudjelovanje na edukaciji i treningu Njemačkog Crvenog križa ERU, član ŽIT DCKKZŽ u prihvatnom kampu Opatovac, predavanje o postupcima prve pomoći i spašavanju-Aque Vive)

Broj volonterskih sati u 2015. godini: 510 volonterskih sati 

Ukupan volonterski staž: 14 godina 

Motivacija: U početku želja da se nauči nešto novo, da se usvoje neka nova znanja i vještine, te da se stečeno znanje podijeli s drugima (učenicima i kroz tečajeve spašavanja i spašavanje iz poplava). Danas mu je najveća motivacija „želja za međunarodnim volontiranjem, odlazak u neku stranu zemlju gdje bi podijelio svoja iskustva i znanja s kolegama iz drugih zemalja i naučio nešto novo“. Navodi da je „izuzetno zahvalno i ispunjujuće znati da svojim skromnim doprinosom možda negdje jednom možeš zaista dotaknuti i promijeniti nečiji život.“

Napomena: Educirani ERU tim za vodu i sanitaciju, sudjelovao u akcijama od velikog značaja za zajednicu (poplave, izbjeglička kriza), u radu s mladima i razvijanju njihove motivacije za učenje prve pomoći, spašavanje života i odgovornost prema sebi i drugima, a sudjelovanjem u međunarodnim vježbama i treninzima promovira Županiju i prenosi stečena znanja u zajednici.

 

Glasovati možete do 25.4.2016. g. putem obrasca ispod teksta. Napominjemo da se može samo jednom glasovati i to za samo jednu kandidatkinju. Glasovati možete samo putem desktop verzije web stranice.

Kandidatkinje za koje možete glasovati:

Ivana Srebačić

KATEGORIJA: MLADI 15-30 GODINA

Zanimanje: magistra logopedije 

Datum rođenja: 30.03.1991.

Predlagatelj: Bedekovčanska udruga mladih – BUMA 

Volontersko iskustvo: Volonterski klub Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“, Dom za djecu Zagreb, Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, Centar za rehabilitaciju, Bedekovčanska udruga mladih – BUMA.

Volonterske aktivnosti: Ivana se uključila u sve aktivnosti koje provodi Bedekovčanska udruga mladih s naglaskom na humanitarni rad. Volontirala je na koncertu „Vjeruj u ljubav“ oko organizacije i prodaje karata. Glavni je predlagatelj da se akcija „Kruh za poslije“ pokrene u Općini Bedekovčina te je dogovorila suradnju s lokalnom pekarom. Kroz tu akciju osobe slabijeg imovinskog statusa mogu podići i uzeti kruh koji je prethodno kupljen od drugih mještana. Osmislila je i pokrenula humanitarnu akciju „Igračka jedna prijatelja vrijedna“ kroz koju se prikupljaju igračke, koje se onda pakiraju i spremaju te voze socijalno ugroženim obiteljima. Ivana je i glavni pokretač akcije poklanjanja kolača starijim osobama s područja Općine Bedekovčina za Božić. Pomagala je na koncertu Udruge slijepih i slabovidnih u organizaciji i prodaji karata te je pokrenula akciju skupljanja namirnica, odjeće i obuće za izbjeglice. 

Broj volonterskih sati u 2015. godini: 85 sati 

Ukupan volonterski staž: 9 godina

Motivacija: „Uvijek je volontiranje bilo na obostranu korist, jer nije istina kada volonteri kažu da volontiraju samo zbog drugih, dapače, uvijek se radi na jačanju sebe kao osobe, ali i na podršci drugima…. Smatram i vodi me misao da nijedan trenutak utrošen na druženje, zajedničko stvaranje i pomoć nije uzalud utrošen i da se pozitivna energija iz tih trenutka samo umnožava i u množava.“

Napomena: Svoj volonterski angažman započela je još u srednjoj školi, sa 16 godina. Ivana je pokretač raznih akcija: „Igračka jedna prijatelja vrijedna“, „Kruh za poslije“, „Božični kolači“.

Sandra Benčić

KATEGORIJA: MLADI 15-30 GODINA

Zanimanje: učenica 3. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Datum rođenja: 24.7.1998. 

Predlagatelj: Društvo naša djeca Zabok

Volontersko iskustvo: Mreža udruga Zagor, Udruga Regenerator, Udruga S.R.U.Z., udruga Gokul, Volonterski klub Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Sportska rekreativna udruga Zagorje, Društvo Naša djeca Zabok. 

Volonterske aktivnosti: Sandra sudjeluje u aktivnostima u sklopu programa, akcija i projekata koje Društvo Naša djeca Zabok provodi s djecom i za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u njihovu slobodnom vremenu. U sklopu igraonice „Kutić slikovnica“ Sandra je dolazila u igraonicu i pomagala voditeljici Igraonice u radu s djecom – čitala slikovnice, pomagala u likovno – kreativnim radionicama, igri s djecom te pripremi same Igraonice. Također, bila je uključena u pripremu i provođenje igara na otvorenom kao što su igre povodom Dana igara, Dječjeg tjedna i Vještičjih igara povodom Noći vještica. Pomagala je u likovno – kreativnim radionicama povodom prigodnih blagdana – uskršnje i božićne radionice, podjele poklona za djecu povodom Svetog Nikole, na radionicama Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća. 

Broj volonterskih sati u 2015. godini: 148 sati 

Ukupan volonterski staž: 5 godina 

Motivacija: „Smatram da bi svaka osoba trebala biti aktivna u zajednici kako bi upotpunila sebe kao osobu, ali i kako bi zajednicu učinila boljom… Na svakoj volonterskoj akciji naučim nešto novo, pomognem nekoj organizaciji s ostvarenjem određenog cilja i upoznajem nove prijatelje. Na taj način činim sebe boljom osobom, a svoje slobodno vrijeme korisnim.“

Napomena: Članica žirija KIKI festivala – međunarodnog festivala dječjeg filma, sudjelovala je na projektima „Zdravo i fino“ i „Prebaci na volontiranje“. Sandra je sa volonterskim radom započela još u osnovnoj školi, a uz prijavu priložila je 15-ak pohvala o svojoj volonterskoj aktivnosti.

Sara Pondeljak

KATEGORIJA: MLADI 15-30 GODINA

Zanimanje: Učenica 3. razreda

Datum rođenja: 5. ožujka 1999.

Predlagatelj: Gradska knjižnica Pregrada 

Volontersko iskustvo: Gradska knjižnica Pregrada

Volonterske aktivnosti: Sara je svojim angažmanom u Gradskoj knjižnici olakšala rad stručnom osoblju knjižnice, a svojim savjetima i ljubaznošću pomagala korisnicima pri snalaženju u knjižnici. Također je bila od velike pomoći pri promidžbi programa knjižnice. Sve to rezultira time da je knjižnica zapažena i prepoznata u javnosti. Svojim primjerom daje odličan primjer drugima, osobito mladima da se i sami uključe u volonterske poslove. Konkretne aktivnosti koje je provodila odnose se na pomoć pri bržem i kvalitetnijem sređivanju zbirki u knjižnici kao i ostalih poslova u knjižnici, pomoć korisnicima pri snalaženju u knjižnici, aktivno sudjelovanje u mnogim kulturnim aktivnostima u kojima je sudjelovala knjižnica, kao što su pričaonice i igraonice, uključivanje u manifestacije Noć knjige, Mjesec knjige, Branje grojzdja, Noć muzeja itd. Bavi se pisanjem priča i poezije i članica je plesnog studija „DIV“.

Broj volonterskih sati u 2015. godini: 320 volonterskih sati

Ukupan volonterski staž: 19 mjeseci

Motivacija: Volontirati je počela zbog ljubavi prema knjigama i čitanju, pomaganju drugima, te zbog znatiželje i želje za učenjem poslova u knjižnici. Kao najveću motivaciju navodi „beskrajnu i iskrenu zahvalnost knjižničarki, ugodnu atmosferu i želju za pomaganjem i rad s korisnicima koji joj lijepom riječi, gestom ili osmijehom uljepšaju dan“.

Napomena: Dobitnica Zahvalnice Grada Pregrade za Dan Grada u 2015. godini, za doprinose u kulturi

Glasovanje možete obaviti na sljedećem linku, na kraju teksta.

http://www.kzz.hr/izbor-volontera-volonterke-2015

 

 

 

Podijeli:

Pretraži

Najnovije objave

Skip to content